Musikrådet

23.06.2018

Et Råd i Udvikling

I årene 2016 - 2018 har Sønderborg Musikråd gennemgået en fornyelsesproces på en række punkter. Først og fremmest var det tid til at forny rådets samarbejdsaftale med Sønderborg Kommune, og i den forbindelse skulle foreningen Sønderborg Musikråds vedtægter også rettes til. Efter et forholdsvist stort arbejde på den front, kan vi nu glæde os over en ny smarbejdsaftale der forløber frem til december 2020, og en frisk bekræftelse af at Sønderborg Kommune ønsker at prioritere musiklivet, samt holde en levende kontakt til aktørerne.


Skiftende kræfter på formandsposten, ikke mindre end tre forskellige på bare to år, i samme periode hvor vedtægter og samarbejdsaftale skulle fornys, har betydet at bestyrelsens samlede kræfter er gået med at bevare de to hovedopgaver; Musikprisen og CaféSang.


Nu retter vi blikket fremad. Netop nu har vi muligheden for at grundlægge nye tiltag, lægge nye linjer og puste til gløderne i en mængde nye synergiprojekter, som skal hjælpe kommunens musikaktører til at få mere ud af hinanden.


Med ønsket om at forny og forstærke kontakten til vores medlemmer, og stimulere nye fællesprojekter medlemmerne imellem, har Sønderborg Musikråd i foråret 2018 taget initiativ til Dialogmøder. Vi vil arbejde på at forene hele kommunens musikaktører i et netværk der i styrke og synlighed kan matsche idrætslivet, og derfor har vi brug for at høre hvad der rør sig i netop din musikalske forening, eller for dig som musikaktør.Sønderborg Kommunes Kulturstrategi

Kulturkompasset 2025

Kulturkompasset er blevet til på baggrund af, at Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig var kandidat i konkurrencen om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.


Med en smal afgørelse i juryen var det Aarhus, der blev udpeget, men Sønderborg Kommune arbejder videre med de mange initiativer fra kandidaturen.


Derfor indgår Sønderborg også i Europas første grænseoverskridende kulturregion i et tæt samarbejde med partnerne fra 2017-kandidaturen.


Besøg Sønderborg Kommunes hjemmeside ved at klikke på billedet til højre og læs om kommunens kulturstrategi.