Rådets uddeling af

Sønderborg Musikpris

2006-2019

Siden 2006 har rådet uddelt Musikprisen årligt til mindst 2 ildsjæle, som har været med til at styrke musiklivet i Sønderborg. Det foregik første gang på Alsion, hvor der uddeltes 4 priser.


I 10 år er prisoverrækkelsen foregået på Sønderborghus, med 2 priser årligt;

en publikumspris og en prisvinder valgt af Musikrådet. Hvert år deles den samlede sum på 30.000,-kr. mellem prisvinderne.


Prisuddelingen har været festaftener med masser af musikalsk underholdning, og de senere år har Art Ensemble Syd fungeret som bærende element aftenen igennem.


I år 2018 satter Sønderborg Musikråd særlig fokus på unge talenter i kommunen.  Prisuddelingen blev det år lidt anderledes idet de heldige vindere modtog prisen der hvor de virker.Sønderborg Musikpris er med til at stimulere musiklivet i Sønderborg og omegn ved at anerkende den store indsats der gøres hver eneste dag af mange ildsjæle i hele kommunen, af både amatører og professionelle og voksne og unge.

Musikprisen 2018


Første modtager blev MA og MGK på Musikskolen Sønderborg, der med deres store engagement både på det musiske og sociale plan imponerer, skaber et helt specielt fællesskab, og kreerer mindeværdige oplevelser for publikum.Anden modtager blev Adam Lasthein Poulsen, musiklærer på Idrætshøjskolen i Sønderborg. En passioneret, musikalsk og engageret drivkraft, der sørger for musikalske oplevelser ikke kun indenfor egne rækker, men også deler ud af sit engagement og kunnen på Jazzklubben, events på Sønderborghus og Stafet for Livet.


Begge modtagere er hædret med en pengepris på 15.000 kr. og glasfigur.Af tidligere modtagere kan nævnes:

Sønderborg Garden, Karen Andersen, Jesper Hindø, Sønderjysk Pigekor, Helge Granum, Junior Ferreira, Børge Larsen og Leo Petersen.

Musikprisen 2017

Se billederne nedenfor fra prisfesten 2017, hvor Sønderborg Garden og Poul og Bente/Musik med Mere blev de glade modtagere af årets musikpris.


Læs også JydskeVestkystens artikel om prisuddelingen: Musikpar fik årets musikpris