Musikprisen 2010

Lørdag d. 29 blev musikprisen uddelt ved et stort, festligt arrangement i Sønderborghus, se foromtale i JydskeVestkysten.

Mere end 200 personer var mødt frem til musikpris-uddelingen, og antallet af deltagere samt det flotte program med stjerner som

Søs Fenger (billede fra koncerten), Per Nielsen og Jeppe Rapp og en stribe af lokale musiktalenter, fik musikrådets formand, Karen Andersen, til at stråle som en sol.

Den ene vinder var Kærvejens Børne- og ungdomscenter. "Jeg er hammer stolt. For det viser, at der er nogle, der værdsætter det, vi gør. For tre år siden fik vi brobyggerprisen, og nu får vi musikprisen. Jeg er meget stolt af medarbejderne. Sagde Joan Wulff Vissing fra Børne - og ungdomscentret Kærvej. 

På spørgsmålet hvad de vil bruge pengene til: " Vi kan holde ved og gøre det, vi kan: Være autentiske voksne. Vi skal holde fast i vores udvikling, hvor musikken forebygger og giver de unge noget i sociale fællesskaber. Det kan være, de har nederlag med det boglige i skole, men så får de måske succes med musikken i stedet". Se, hvad de faktisk brugte pengene til.

Den anden vinder var Jes Solmer, Nordborg. "Jeg er meget glad og lidt beæret over, at en mand i min høje alder, kan få musikprisen", siger Jes Solmer. Han er 66 år men absolut stadig meget aktiv i musiklivet - primært på Nordals..

Jes Solmer har gennem mange år været en vigtig faktor i det alsiske musikliv. Som dirigent har han ledet det alsiske bigband Opus 2 og adskillige kor.

Som underviser har han været leder af  og undervist i det, der engang hed Nordals Kommunale Musikskole. Ligesom han har åbnet musikkens verden for mange elever på Havnbjerg Skole i sin egenskab af musiklærer samme sted. Som organist har han gennem en årrække arbejdet i Havnbjerg Kirke.

På spørgsmålet: "Hvad pengene skal bruges til" svarer han: Det har jeg slet ikke haft tid til at spekulere over endnu" Han har travlt med både en trompetist, der skal undervisning og sit orgelspil i Havnbjerg Kirke.